torsdag den 28. juni 2012

Hyldeblomstsaft

Vi har for første gang lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft - eller det er mest min mand der har. Efter vi havde været en tur ved stranden og i skoven, hvor vi plukkede de smukke hyld, fik han lavet tre liter saft... Noget af det skal vi koge ind til en sirup, men resten skal bruges som saft - så må vi se, hvor længe det holder.



tirsdag den 26. juni 2012

Farmors pæoner

Min farmor boede i rigtig mange år, sammen med min farfar i et hyggeligt hus med en sand drømmehave! De havde begge grønne fingre og dyrkede det i den grad. Så selvom hun nu bor i en ældrebolig med en meget lille have, er den særdeles veludstyret. Jeg var så heldig at få disse smukke pæoner med hjem.
Jeg drømmer om, en dag at få en have så skøn, som den de havde. Men blomster, frugttræer, nyttehave, nøddekrat, bærbuske osv.

mandag den 25. juni 2012

Hæklet ugle

Her er lidt stille i disse dage... Det er egentlig ikke fordi, der er noget specifikt, der fylder. Jeg nyder bare livet, min søn og min mand! Og ja, så står computeren lidt stille hen. Sådan er det nok for alle engang i mellem - at man trænger til en pause fra cyberspace. Men tiden er nu også blevet brugt på lidt krea og henkogning...

I går lavede jeg min første hæklede ugle (sammen med hende her), og synes, den blev rigtig fin. Dem skal jeg helt sikkert lave nogle flere af!

Den orange er min...


onsdag den 20. juni 2012

Opfordring! Boys Month 2012!

Der er mange skønne ting og tiltag, idéer og projekter rundt om i blogland. Men majoriteten er henvendt til piger, hvorfor tiltaget om Boys Month er genialt! Jeg vil derfor gerne opfordre alle, til at kigge forbi hos Frk. Turkis og læse nærmere - jo flere der deltager, jo flere drenge-idéer kommer der ud i verden!



tirsdag den 19. juni 2012

Vise ord

Her imens jeg har barsel, har jeg besluttet mig for, at bruge god tid på at besøge og nyde selskabet af venner og familie. I går besøgte jeg så min farmor. Hun er 92 og kan fortælle en masse spændende om svundne tider - selvfølgelig mærket af erindringens slør og tidens tand. Men i går sagde hun noget, der gik rent ind. Sikkert fordi jeg oplevede det største af alt, da jeg for snart otte måneder siden blev mor... Min farmor sagde:


"Det er ingen skade til at få et barn, det retter op på det hele... Når bare det går godt."


De ord vil uden tvivl følge mig fremover, for det er jo ren sandhed.

tirsdag den 12. juni 2012

Ballonbukser

Efter i lang tid at have haft lyst til at sy noget mere, fik jeg i dag syet det første par bukser til Aksel. Det blev til denne baby ballonmodel efter inspiration i "Gavebogen" af Theresa Maria Jessing.


Fine orange elefantbukser med god plads i, og med ekstra stykke i livet.

Fik lige afprøvet dem på ejeren, og det så ud til, han godt kunne li' dem.

Og så har jeg fået klippet ud til et par lignende shorts, som skal syes en af de nærmeste dage. Ej, hvor jeg nyder at være kommet godt i gang med håndarbejdet; syning, hækling og strikning plus alt det andet krea. Dejligt!

torsdag den 7. juni 2012

Ugletræ




Dette fine træ med forskelligfarvede ugler pynter på værelset hos den anden dreng fra vores mødregruppe. Uglerne er syet og limet af farvet filt, mens træet er savet ud af træplader og malet.
Jeg synes, det er så fint og giver en rigtig god stemning.

tirsdag den 5. juni 2012

Knækbrød

Jeg har for første, men absolut ikke sidste gang, bagt knækbrød! De blev super lækre - sprøde og knasende. Brugte hørfrø, sesamfrø, havregryn og græskarkerner, der gav en rigtig god blanding.


Det færdige resultat:


Her lidt billeder fra processen:
Opskriften er fra Julebogen af Theresa Maria Jessing.




mandag den 4. juni 2012

Rabarberkompot

Fik forleden lavet årets første gang rabarberkompot sammen med min mor: 
Guf og ren nostalgi for maven.


lørdag den 2. juni 2012

Koldbøtter

Har gjort et scoop: 5 kr. for hver af disse Erik Kold bøtter. Den røde er givet videre til min veninde og den  gule er tiltænkt Aksels legekøkken, når det engang skal realiseres.



fredag den 1. juni 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...